chrome firefox opera safari iexplorer

Шедеври Іоанна Пінзеля повертаються до України з Франції

06 березня 2013 о 13:42

Фахівці Львівської галереї мистецтв завершили демонтаж виставки скульптур Іоанна Пінзеля у Луврі та підготували їх до транспортування в Україну.

Про це УКРІНФОРМу повідомив головний хранитель фондів мистецького музею Ігор Хомин.

«Наші фахівці завершили демонтаж експозиції дерев'яних скульптур галицького Да Вінчі – Іоанна Пінзеля. Вони упакували безцінний вантаж у спеціальну тару та підготували його до транспортування. 10 березня експонати під охороною спецпідрозділу «Титан» повернуться до Львова і будуть виставлені у Галереї мистецтв», — зазначив Ігор Хомин.

За його словами, держава розрахувалася зі львівськими мистецтвознавцями, які за власний кошт їздили до Парижа на відкриття виставки. Експозиція дерев'яних шедеврів галицького майстра викликала широкий резонанс у Європі. Упродовж часу експонування — з 21 листопада 2012 року до 24 лютого 2013 року — до «львівської» зали Лувру шикувалися чималі черги.

Тепер відреставровані скульптури займуть тимчасове місце у Львівській галереї мистецтв, оскільки музей Іоанна Пінзеля перебуває у плачевному стані через дірявий дах і чекає державної допомоги на ремонт.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути