chrome firefox opera safari iexplorer

У Трускавці відкрилась виставка живопису Богдана Задорожного

01 березня 2013 о 09:53

У Єпархіальному музеї м. Трускавця відкрилась виставка живопису «Барви Львова» Богдана Задорожного.

Творчість львівського мистця Богдана Задорожного породжена не метушнею заполітизованого зурбанізованого суспільства XXI ст., а швидше засвідчує тонку і вразливу до краси душу поета-романтика минулого віку.

Він не порушує ні глобально-політичної, ні історично-національної проблематики, не ставить перед собою ультрамодних завдань авангардових колористичних експериментів, а просто і щиро намагається відтворити живописну таїну кожного куточку рідної землі. Землі, де ступала нога художника.

Значне місце в творчості художника займає портретний жанр — створені ним портрети друзів і знайомих намальовані легко і звучно, з глибоким почуттям. Образи переконливі і живі, легко і вправно виконані технічно. Авторові у м'яких пластичних формах, побудованих за допомогою теплих тональних співвідношень вдається висвітлити внутрішню суть портретованих осіб, акцентувати їх характерну значимість.

А ще — професійно виконані вітражні композиції сакрального призначення, скляні квітково-орнаментальні панно та вітражі для житлових інтер'єрів.

Таким постає перед нами творче обличчя Богдана Задорожного — художника образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва.

Виставка живопису триватиме два місяці, отож усіх охочих радо запрошуємо до нашого музею, помилуватися та відчути насолоду справжнього мистецтва.

Довідка

Народився Богдан Задорожній 9 квітня 1971р. у Львові.

У 1993 – 1999рр. навчався на кафедрі художнього скла у Львівській національній академії мистецтв. Живе і працює у м. Дубляни.

Впродовж кількох років автор працював в Ірландії, яка надихнула його на серію морських пейзажів.

Персональні виставки Богдана Задорожного можна було відвідати у Львові, Трускавці та Дрогобичі, а його роботи знаходяться у приватних колекціях Польщі, Росії, Англії, Ірландії, США.

Тарас Шафран, директор Єпархіального музею

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути