chrome firefox opera safari iexplorer

У Єпархіальному музеї в Трускавці відкрилась виставка живопису Вероніки Мосевич

29 травня 2012 о 14:28

У Єпархіальному музеї в Трускавці 28 травня 2012 р. відкрилась персональна виставка картин Вероніки Мосевич.

Це лише друга персональна виставка художниці, яка не лише малює, а ще й пише вірші та музику, співає і навіть шиє одяг за власним дизайном. Вероніка Мосевич – дрогобичанка, закінчила ЗОШ №2, музичне училище та фізико-математичний факультет дрогобицького вишу. Більше відома загалу як співачка та поетеса.

Картини пані Вероніки надзвичайно різноманітні. Це свідчить про те, що художниця перебуває в пошуку, пробує щось нове і виробляє власний стиль.

Різноплановість жанрів: від портрету до пейзажу, від натюрморту до картин у стилі «ню» робить експозицію надзвичайно цікавою. Блукаючи серед цього сплеску кольорів та емоцій можна втратити відчуття часу. Яскравість барв змусили усіх присутніх забути про те, що на вулиці, в цей час, холодно і сіро.

Якщо ви хочете побачити, як із середини виглядає жіноча душа, то вам обов`язково слід завітати на цю виставку, яка буде тривати до 27 червня. Адже на картинах зображено жіночий внутрішній світ таким, яким він є насправді, сповнений чуттєвості, ніжності, пристрасті та емоційності...

Будемо сподіватись, що ще не одна картина Вероніки Мосевич буде прикрашати стіни нашого музею.

Тарас Шафран, Директор Єпархіального музею

24 жовтня

Інші дати
24 жовтня святкують:
  • День Організації Об’єднаних Націй (День ООН).
  • Всесвітній день інформації про розвиток.
Розгорнути
Народився Микола Біляшівський
(1867, м. Умань – 1926) – український археолог, етнограф, мистецтвознавець, музейний діяч. Один із засновників та дійсний член Української Академії Наук. В 1902-1923 роках - організатор і директор Київського міського художньо-промислового і наукового музею (тепер Національний художній музей України).
Розгорнути
День пам’яті Лук’яна Кобилиці
(1812, смт. Путила, Чернівецька область – 1851) – український громадсько-політичний діяч, керівник селянських повстань 40-х років 19 ст. на Путильщині (Буковині). Очолив виступи селян 22 громад, які рішуче відмовлялися відробляти панщину, самочинно переобрали сільську старшину, висунули вимоги відкриття українських шкіл, вільного користування лісами і пасовиськами. Як депутат австрійського парламенту виступив за надання політичної автономії Буковині і приєднання її до Галичини, вимагав скасування кріпацтва і передачу селянам землі без викупу.
Розгорнути