chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні необхідно боротися з бідністю, а не з торгівлею вживаними речами

19 березня 2013 о 10:27

Чергова ініціатива щодо заборони торгівлі в Україні вживаними речами виникає не вперше. І знову треба пояснювати, що тема заборони торгівлі «секонд-хенду» стане актуальною лише тоді, коли ми будемо жити в багатій країні.

Сьогодні, згідно з соціологічним дослідженням, проведеним «Українським демократичним колом» у лютому поточного року, 53,4% громадян України оцінюють свій матеріальний стан як такий, що не дозволяє купувати певні речі. Так, 6,8% українців – дуже бідні люди, яким не вистачає грошей навіть на їжу, а 46,6% громадян зазначили, що «нам вистачає грошей на їжу, але купувати одяг чи взуття вже складно».

Маємо також спеціальне дослідження про структуру використання та купівлі вживаних речей. На сьогодні ситуація виглядає трагічною, адже в сільській місцевості – до 80% населення купує одяг «секонд-хенду».

За останні роки рівень бідності в Україні суттєво зріс і призвів до того, що навіть в місті Києві, за різними оцінками, дуже велика кількість людей, серед яких – працівники сфери охорони здоров’я, освіти та інших соціальних сфер, активно користується так званим одягом «для бідного населення».

Тому пропоную урядовцям і депутатам сконцентрувати свою увагу на боротьбі з бідністю та розробці таких рішень, які б дали можливість розширити середній клас та зменшити кількість бідного населення в Україні. І тоді ситуація з придбанням товарів «секонд-хенду» вирішиться сама собою.

Микола Томенко, народний депутат України

Розділи: Думка читачів

7 травня

Інші дати
Петро Чайковський
1840 –  російський композитор, диригент, музично-громадський діяч. Мав українське коріння. В Україні написав понад 30 творів.
Розгорнути
Народився Микола Кащенко
(1855, с.Веселе, Запорізька область – 1935) - український біолог, ембріолог, селекціонер, один із перших українських академіків, засновник акліматизаційних садів у Томську і Києві. Разом з В.О.Караваєвим створив зоологічний музей і був його першим директором.
Тиха місячна ніч над принишклим селом Оповила біленькі оселі. Лиш пустун-вітерець над люстерком-ставком В срібних хвилях гойда каруселі. Продерчав десь деркач у заплавах ріки, На хвилину сполохавши тишу, Очерет з осокою про щось гомінкий Тихо шепче і чубом колише. Запізнілий туман, мов отара овець, Суне попаски вбрід понад лугом. Замаячив ледь-ледь вдалині острівець Й непомітно сховався за пругом. (Віктор Геращенко)
Розгорнути