chrome firefox opera safari iexplorer

Весь Київ чистять лише чотири снігоприбиральні машини

29 березня 2013 о 13:21

У 2012 році київська влада не закупила необхідної снігоочисної техніки, тому під час рекордного снігопаду в місті не було достатньої кількості машин.

Про це заявив колишній перший заступник голови Київської міськдержадміністрації Олександр Мазурчак в інтерв’ю «Комсомольській правді в Україні».

Зокрема, відповідаючи на запитання, чи правда, що Київ купив снігоочисної техніки на 100 млн грн, Мазурчак заявив: «Техніку не купили! У листопаді 2012 року на сесії міської ради ухвалили рішення виділити «Київавтодору» гроші на закупівлю техніки в лізинг. Але не було ні грошей, ні конкурсу про закупівлю».

«Тому у нас є тільки те, що ми купили раніше – на 10 мільйонів гривень», — сказав він.

При цьому Мазурчак зазначив, що в столиці працюють тільки чотири снігоприбиральні машини, які відразу загрібають сніг і вантажать його у вантажівку. «Їх називають «золоті ручки». У робочому стані в Києві їх залишилося всього чотири штуки. Вони зараз у роботі. Купити більше ми не можемо – дорого», — пояснив він.

Крім того, Мазурчак впевнений, що своєчасна заборона на в’їзд до Києва великої вантажної техніки не запобігла би в столиці транспортному колапсу. «О першій годині дня пішов сніг, о другій годині дня відбулося засідання комісії, а о п’ятій вечора я підписав заборону на в’їзд хур до Києва. Але до співробітників ДАІ вона прийшла занадто пізно», — зазначив чиновник.

«Хоча якби ми й не пустили в місто хури, то це мало б змінило ситуацію. Усередині Києва з технологічних причин перебуває близько однієї тисячі хур – це транспорт, який розвантажує продукти в супермаркетах, забирає продукцію з підприємств, заводів. Але їхня кількість не мала значення. Все одно трамваї, тролейбуси, автобуси зупинилися. І скупчення машин, які їхали на лисій гумі того дня, від кількості фур не залежало, як і десятки аварій, які сталися», — заявив Мазурчак.

Також він заявив, що вже 15 років дружить з головою КМДА Олександром Поповим і впевнений, що його не звільнять. «Я не бачу на сьогодні кандидатури, яка змогла би більш ефективно керувати містом, ніж Попов», — пояснив Мазурчак.

Як повідомляли «Коментарі», 22-23 березня західних і центральних областях України пройшов найсильніший за всю історію снігопад. Найбільше від стихії постраждав Київ, де випало 40 млн тонн снігу. У місті зупинився громадський транспорт, закрилися аеропорти, суттєво ускладнився рух потягів. У столиці була оголошена надзвичайна ситуація. Наразі очищення доріг столиці від снігу продовжується, рух транспорту все ще ускладнений.

При цьому в ході телемарафону, присвяченого роботі з ліквідації наслідків снігопадів, Попов поскаржився, що оснащення комунальних служб Києва у 7-10 разів відстає від рівня комунальників Москви. «З тим технічним парком, який у нас є, такі проблеми вирішити неможливо», — повідомив Олександр Попов.

Джерело: Коментарі
Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути