chrome firefox opera safari iexplorer

На проведення зовнiшнього незалежного тестування може не вистачити коштів

17 травня 2013 о 14:15

На оплату співробітників, які організовують зовнішнє незалежне тестування, і на ремонт обладнання держава не додала 14 мільйонів гривень, повiдомила вчора директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева, пише Україна молода. 

«Ми вже підготували документи для Міністерства фінансів, а також для Міністерства науки й освіти про те, що у нас дефіцит фінансів, — розповіла пані Ірина. — На зар­плати співробітникам не вистачає 6,8 млн. гривень, і ці гроші нам потрібні вже у червні. Загалом нам не вистачає 14 млн. гривень, адже деяке друкарське обладнання зношене на 90 відсотків».

Утiм, як би там не було, але ЗНО вiдбудеться. У цьому році на тестування зареєструвалося 322 440 учнів, які напишуть 1,2 млн. тестів. Четверта частина дітей, які прийдуть на оцінювання, — випускники минулих років.

Більшість будуть писати ЗНО з максимальної кількості предметів, тобто з чотирьох (65 відсотків), з трьох предметів ЗНО здаватимуть 28 відсотків абітурієнтів, з двох предметів — 6 відсотків і з одного предмету — лише 1,1 відсотка. Найпопулярніший предмет, який учнi обирають, — це українська мова та література, на другому місці — математика, на третьому — історія України.

Прес–служба Міносвіти повідомила, що цього року 18 відсотків учнів вирішили здавати ЗНО мовами національних меншин, переважна більшість із них — російською.

Дата проведення ЗНО у 2013 році Предмет

3 червня

Хімія

5–6 червня

Українська мова та література

8 червня

Іноземна мова

10 червня

Російська мова

12–13 червня

Математика

15 червня

Географія

17 червня

Всесвітня історія

19–20 червня

Історія України

22 червня

Фізика

25 червня

Біологія

27 червня

Світова література

4–11 липня

Додаткова сесія для тих, хто не зміг здати ЗНО у визначений для цього день iз поважних причин

Розділи: Новини освіти

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути