chrome firefox opera safari iexplorer

Літні пришкільні табори — непогано, але мало!

18 червня 2013 о 15:35

18 червня у Деснянському районі Києва завершили свою роботу пришкільні літні табори з денним перебуванням. Як свій час проводили діти, чим займалися і що бачили, розглянемо на прикладі Деснянскої середньої школи №282.

До речі, в Деснянському районі цього літа  було відкрито 10 таборів.

Для того, щоб потрапити до пришкільного табору необхідно було мати:

  • заяву від одного з батьків;
  • довідку від дільничного лікаря про стан здоров’я дитини;
  • довідку про щеплення;
  • дозвіл на відвідування басейну.

А також мило, туалетний папір, серветки, розкладушку, набір постільної білизни, підписані рушники, гумові капці та панамку.

Ціна відпочинку

Повна вартість путівки (з 27 травня по 18 червня) склала 432 гривні. Батьки заплатили всього 25% від цієї суми, тому що 75% було компенсовано за рахунок бюджету. Отже, за 17 днів перебування дитини у пришкільному таборі батьки сплатили всього 108 грн.

Додатково оплачувалися екскурсії — 82 грн. та 40 грн. — киснева пінка за бажанням.

Харчування включало в себе сніданок, обід і полуденок. Ціна за харчування за день складала приблизно 18 грн.

В школі було 6 загонів. Це дітки 1-4 класів, а також 5-6 класники.

Розпорядок дня

Розпорядок дня у таборі був розписаний за годинами. День починався о 8-й ранку. Біля 9-ї діти йшли на сніданок. О 13:00 – обід. Кожного дня для дітей була розроблена нова цікава програма, по вівторках, скажімо, діти ходили до басейну.

За час перебування в таборі діти їздили на екскурсії, відвідували кінотеатри, дивилися лялькові вистави, займалися в гурках і, звичайно, – розважалися. О 17 годині робота табору завершувалась і діти чекали батьків.

Це, мабуть, єдиний мінус табора, що працював він лише до 17:00. Батькам, які працюють до 18:00 досить незручно, адже, в середньому, кожен киянин витрачає на дорогу з роботи додому біля години. Варто було зробити чергові групи до 19:00.

Маленький відвідувач табору першокласник Некрасов Марк був дуже задоволений проведеним часом в таборі, знайшов багато друзів та побачив багато цікавого. До дому він ніс рюкзак зі своїми речами та малюнок, на якому зобразив яскравого метелика з написом — літо попереду. А куди подіти маленького школярика, коли батьки, бабусі та дідусі працюють? Згадуються «добрі» часи СРСР, коли всіх відправляли до бабусі в село на усе літо, або могли діти лишатися самі в дома та грати у дворі в козаків-розбійників, а ввечері мами гукали з балкону: «Катя додому, Наташа додому…»

Альона Некрасова

Розділи: Думка читачів

7 травня

Інші дати
Петро Чайковський
1840 –  російський композитор, диригент, музично-громадський діяч. Мав українське коріння. В Україні написав понад 30 творів.
Розгорнути
Народився Микола Кащенко
(1855, с.Веселе, Запорізька область – 1935) - український біолог, ембріолог, селекціонер, один із перших українських академіків, засновник акліматизаційних садів у Томську і Києві. Разом з В.О.Караваєвим створив зоологічний музей і був його першим директором.
Тиха місячна ніч над принишклим селом Оповила біленькі оселі. Лиш пустун-вітерець над люстерком-ставком В срібних хвилях гойда каруселі. Продерчав десь деркач у заплавах ріки, На хвилину сполохавши тишу, Очерет з осокою про щось гомінкий Тихо шепче і чубом колише. Запізнілий туман, мов отара овець, Суне попаски вбрід понад лугом. Замаячив ледь-ледь вдалині острівець Й непомітно сховався за пругом. (Віктор Геращенко)
Розгорнути