chrome firefox opera safari iexplorer

Річки Карпат стрімко міліють, Лівобережжя можуть охопити пожежі

19 серпня 2013 о 13:37

Український гідрометеорологічний центр заявив про збереження надзвичайного рівня ризику пожеж у південних, східних, центральних регіонах та в Криму до 26 серпня, повідомив заступник голови центру Анатолій Прокопенко.

«19-25 серпня в Криму, у південних, східних областях, а також у Дніпропетровській та Луганській, більшості регіонів Полтавської, місцями в Черкаській області та на Закарпатті збережеться надзвичайно високий рівень пожежонебезпеки», — зазначив синоптик.

Прокопенко також додав, що це досить ризикована ситуація, оскільки в найближчі 2 тижні не очікується значних опадів у цих регіонах, що зменшило б ймовірність пожеж.

«На більшості річок карпатського регіону рівень води вже близький, а на деяких ділянках Тиси та Дністра вже нижчий, ніж мінімальний рівень за всі роки спостережень», — також поскаржився Прокопенко.

Водночас представник центру вказав, що на решті річок України залишається стабільна ситуація, і зафіксовано зниження рівня води всього лише на 1-10 см.

Раніше повідомлялося, що підвищення пожежонебезпеки не передбачається в Київській області. Але варто врахувати необхідні заходи обережності: утриматися від розпалювання багать, випалювання сухої трави та очерету.

Зазначимо, що в Україні останні кілька тижнів зберігається висока температура повітря з рідкісними послабленнями. Наразі синоптики не прогнозують похолодання.

Розділи: Довкілля

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути