chrome firefox opera safari iexplorer

До нового року на усі поїзди можна буде купувати електронний квиток

30 вересня 2013 о 18:20

В Україні протягом трьох місяців у пасажирських поїздах буде запроваджений електронний квиток для проїзду. 

До кінця 2013 року не потрібно буде звертатися до каси для друку квитка на бланку проїзного документа. Укрзалізниця введе електронний проїзний документ

За словами міністра інфраструктури Володимира Козака, до кінця 2013 року, буде запроваджений електронний проїзний документ на всі пасажирські поїзди внутрішнього сполучення, а квитки, які були оформлені з 23 липня через Інтернет і роздруковані пасажирами самостійно матимуть статус розрахункового документа. Вже не потрібно буде звертатися до каси для друку квитка на бланку проїзного документа.

З 3 вересня 15 квиткових кас реалізовують квитки, які були зарезервовані онлайн. Електронні проїзні документи будуть друкуються на спеціальних зелених бланках, які містять QR-код для контролю. До кінця року планується відкрити 1000 квиткових касс для продажі електронних квитків

Понад 60 тисяч повноцінних електронних квитків було оформлено з 23 липня по 25 вересня.

Сьогодні електронні квитки можна придбати на 10 швидкісних поїздів Інтерсіті+ та ще на два двоповерхові поїзди Skoda. Наступного місяця такий документ діятиме вже на 18 поїздах.

Джерело: 20minut.ua
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути