chrome firefox opera safari iexplorer

Головна водна артерія країни потребує негайного реанімування

10 вересня 2013 о 11:00

Незаконна забудова берегової смуги, викиди промислових та каналізаційних стоків, браконьєрський вилов риби — усе це призводить до купи проблем, серед них — обміління та зміна русла, — йдеться у новинах телеканалу «1+1».

Рибалки кажуть, що за останні 5 років риби удвічі поменшало, щоправда, карась та американський окунь, навпаки розплодились, стало більше водоростей.

Свої відходи в Дніпро скидають 300 підприємств. Нещодавно встановили,що двадцяти чотирьом із них ліміти на викиди були незаконно завищені. Через зношеність систем недоочищуються і каналізаційні стоки, що потрапляють у воду. Річкою пливуть мішки із смітям, проблем додають хімічні викиди заводів та забудова берегової смуги. Вздовж усього Дніпровського каскаду, як гриби, ростуть маєтки.

Негативні наслідки уже мають своє продовження. В інституті гідробіології дійшли висновку, що хімічний склад води змінився, вона стала солонішою. І тепер можна забути про юшку з карасів, щуки або судаків. Флора та фауна у Дніпрі буде іншою. Науковці переконують, що Дніпро вже не буде таким, як раніше. Щоб зберегти хоча б те, що залишилось, головне не втручатись у його життя.

Джерело: vnz.org.ua
Розділи: Довкілля

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути