chrome firefox opera safari iexplorer

Черкаський губернатор вирішив прискорити течію в Дніпрі

22 березня 2012 о 14:41

Черкаська ОДА працює з Агенцією водних ресурсів на предмет пришвидшення течії в Дніпрі. Це не жарт.

Голова ОДА Сергій Тулуб повідомив, що навпроти Черкас русло Дніпра буде поглиблене саме з метою збільшення руху води, пише Нова молодь Черкащини.

«Для чого це потрібно? Фахівці порахували, якщо швидкість буде інша, то не буде цього озеленення, засмічення і так далі. Тобто люди зможуть спокійно відпочивати на пляжах міста Черкаси. І цим ми зараз займаємося. Це немалі кошти, але це питання дуже необхідне, і я думаю, що воно буде вирішене вже в цьому році», – обнадіяв губернатор.

Лишається тільки сподіватись, що за справу «поглиблення Дніпра» візьмуться справжні професіонали, а не такі, які „поглиблювали” Дніпро в епоху Кучми в районі Сокирно.

Як відомо, з наслідками цього „благодіяння” не можуть справитись і досі, бо непередбачуваний і вередливий Дніпро після цього змінив течію і почав „пожирати берег”, загрожуючи потопити і село, і станцію черкаського водозабору.

Розділи: Довкілля

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути