chrome firefox opera safari iexplorer

Лікувальне озеро Аджиголь в Криму під загрозою зникнення

03 вересня 2013 о 10:55

Представники Кримської Республіканської Асоціації «Екологія і Світ» наголосили, що лікувальне озеро Аджиголь (сел. Приморське у Великій Феодосії – ред.) знаходиться під загрозою забруднення та зникнення.
Про це УНН повідомили в екологічній організації.

Прилегла до озера частина селища не має централізованого водовідведення та каналізаційних очисних споруд. При цьому за останні роки селище забудовується міні-готелями та пансіонатами, які скидають воду без будь-якої очистки в озеро і навіть у море.
«Без жодних угод та дозволів, на очах мешканців, відпочиваючих та селищних і міських властей, природоохоронних служб і інспекцій, загарбник зазіхає на унікальний ландшафт, унікальну екосистему лікувального озера, на унікальний бальнеологічний ресурс — лікувальні грязі, які є національним надбанням України» , — відзначили в організації.

Після звернень громадськості в 2011 році Держземінспекція зафіксувала захоплення земельної ділянки водного фонду площею 0,7 га що входить до земель озера Аджиголь. У листопаді 2011 року феодосійська прокуратура звернулася до суду і після тривалої тяжби у 2012 році Апеляційний суд АРК прийняв рішення зобов'язати звільнити земельну ділянку та повернути її до попереднього стану.

На цей час екологи вимагають від Державної виконавчої служби Головного управління юстиції в АРК, правоохоронців та влади вжити термінових заходів з припинення захоплення земель водного фонду і знищення озера Аджиголь.

«Кримські екологи звертаються до громадськості Криму і України, до всіх небайдужих до знищення природного надбання півострова: необхідно вжити всі заходи , щоб зберегти лікувальне озеро Аджиголь» , — наголошують представники екологічної організації.

Розділи: Довкілля

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути