chrome firefox opera safari iexplorer

Школярі з України — одні із найкращих знавців географії у світі

20 вересня 2013 о 12:39

Учора завершилася VII Міжнародна олімпіада з наук про Землю (географії), що проходила у м. Майсур, штат Карнатака, Республіка Індія.

У змаганнях взяли участь команди з 27 країн світу, зокрема Республіка Австрія, Аргентинська Республіка, Королівство Іспанія, Федеративна Республіка Німеччина, Французька Республіка, Республіка Корея, Російська Федерація, США, Японська Держава та ін.

Україну представляла команда з чотирьох учасників від Автономної Республіки Крим, Волинської, Львівської, областей та м. Києва, а також трьох керівників команди. Програма олімпіади передбачала виконання учнями теоретичних та практичних завдань з трьох наукових напрямів: геологія, гідрологія та метеорологія, астрономія. Також проводився конкурс групових дослідницьких проектів у складі міжнародних команд.

За підсумками олімпіади команда України, що складалася з чотирьох осіб, здобула дві бронзові нагороди. Зокрема, медалі вибороли учениця 11 класу гімназії №315 м. Києва Сидоренко Анастасія та учениця 11 класу НВК «Школа-ліцей» №9 м. Ялти АР Крим Чігодаєва Олена. Крім того, обидві учениці отримали золоту та срібну нагороди за участь у командних змаганнях з виконання дослідницького проекту.

Як повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки, окрім нагоди проявити себе у науковій царині, здібна молодь отримала змогу познайомитися з культурною та історичною спадщиною Індії, відчути специфіку повсякденного життя цієї країни. Організатори змагань запропонували насичену екскурсійну програму, що включала відвідання Майсурського палацу, кількох будистських та індуїстських храмів, візит до місцевої школи тощо.

Джерело: Експрес
Розділи: Новини освіти

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути