chrome firefox opera safari iexplorer

Україна посіла друге місце на чемпіонаті світу з художньої гімнастики

02 вересня 2013 о 12:15

У неділю, 1 вересня, відбулася урочиста церемонія закриття 32-го чемпіонату світу з художньої гімнастики, який проходив у Києві.

У загальному медальному заліку Україна посіла друге загальнокомандне місце (1 золота, 2 срібні та 2 бронзові медалі) . На першому місці розташувалася Росія — 6 золотих, 2 срібні та 2 бронзові медалі, на третьому — Білорусь (1 золота ,1 срібна і 3 бронзові нагороди).

В останній день змагань були розіграні два комплекти нагород у групових вправах з п'ятьма парами булав і з трьома м'ячами і двома стрічками.

Збірна Іспанії, яка у кваліфікації була лише третьою, продемонструвала блискуче виконання вправи з п'ятьма парами булав і вперше після тріумфальних для себе 90-х піднялася на найвищий щабель п'єдесталу. Оцінка збірної Іспанії з художньої гімнастики — 17.350. Всього 0,5 бала іспанкам поступилися італійки, які у кваліфікації показали результат 17.600 і йшли на першій позиції. Таким чином, збірна Італії до свого срібла в багатоборстві додала і срібло в окремому виді програми.

І, нарешті, бронзова медаль домашнього чемпіонату світу дісталася збірній команді України, яка змогла значно поліпшити свій результат кваліфікації (15-й) і вже точно виправитися за провальний виступ у багатоборстві.

Нагадаємо, що чемпіонат світу з художньої гімнастики проходив у Києві з 27 серпня по 1 вересня.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути