chrome firefox opera safari iexplorer

У Пирогові відбудеться «Осінь весільна»

10 вересня 2013 о 14:41

Свято «Осінь весільна» 15 вересня пройде в Національному музеї народної архітектури та побуту України (с.Пирогів).

На святі відбудеться справжнє весілля — в церкві Архистратига Михаїла вінчається молода пара за справжнім весільним обрядом. Родзинкою стане також Буковинське весілля — з розмаїттям кольорів, красивими костюмами, піснями і обрядами — у виконанні фольклорно-етнографічного колективу з Чернівців.

На фестиваль «Осінь весільна» привезуть весільну атрибутику народні майстри, і все це — весільний одяг, весільні рушники, весільне печиво тощо — можна буде придбати. Майстри також проведуть майстер-класи, де всіх охочих навчать робити весільні витинанки, плести весільні вінки, розписувати весільних птахів та ін.

Як розповіла науковий співробітник музею Олена Громова, вже на центральному вході фольклорні колективи зустрінуть відвідувачів і запросять на весілля — цей обряд представить Київщина. Біля церкви Архистратига Михаїла (на садибі із с. Мала Каратуль — Лівобережжя) виступлять три фольклорних колективи — з Кіровоградщини, Черкащини та Вінниччини, там також почастують весільним печивом, привезеним із цих регіонів. А на сцені Співочого полі відбудеться величезна програма за участі 20-ти колективів, де також покажуть різноманітні весільні обряди.
На святі виступлять фольклорні колективи з багатьох областей, зокрема з Черкащини, Кіровоградщини, Сумщини, Вінниччини, Київщини, Чернігівщини, Одещини, які покажуть різні весільні обряди.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути