chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні знімуть фільм про Богдана Хмельницького

11 вересня 2013 о 17:28

Особистість гетьмана Богдана Хмельницького, непрості взаємини з Кримським ханством стануть основою для художнього фільму під робочою назвою «Гетьман», який запускається в жовтні в Україні продюсером Сергієм Горбиком.

Про це повідомив актор Ахтем Сейтаблаєв, якого затвердили на роль кримського хана Іслам-Гірея.

«Мене, як кримського татарина радує, що вперше буде розказана історія взаємин Запорозької Січі, Кримського ханства, Богдана Хмельницького і Іслама-Гірея, роль якого я буду грати», — зазначив Сейтаблаєв.

За його словами, у будь-якому художньому творі, який стосується цього періоду і цих взаємин, говориться, що українці програли битву під Берестечком саме тому, що їх зрадив кримський хан.

«І ось в цьому фільмі, на мій погляд, історія буде подана об'ємніше, аналізуючи прочитане, і для дуже багатьох, напевно, буде сюрпризом, що було зовсім не так», — підкреслив актор.

Зйомки фільму пройдуть у Києві, Львові, Кам'янці-Подільському та Бахчисараї.

Джерело: газета UA
Розділи: Новини культури

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути