chrome firefox opera safari iexplorer

Водійські права на 30 років: у МВС роз'яснили зміни

04 вересня 2013 о 16:24

Кабінет Міністрів України своєю постановою змінив порядок видачі та заміни водійських прав. Про це заявив сьогодні на прес-конференції начальник центру безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем при МВС Сергій Будник, — передає кореспондент ЛІГАБізнесІнформ.

Згідно зі змінами, встановлено новий рядків дії водійських прав на 30 років. Будник нагадав, що в 2011 році рядків дії водійських прав був встановлений в 50 років. Потім, згідно з постановою Кабміну, термін дії складав 10 і 20 років, залежно від категорії.

«Ця постанова рішенням уряду зупинена і відповідно, термін в 10 і 20 років не діяв. На засіданні уряду обговорювалося це питання, було прийнято рішення вивчити європейський досвід. Вирішили, що рядків потрібно встановити 30 років, незалежно від категорії» , — сказав він.

Крім цього, Будник зазначив, що згідно з постановою, спрощується процедура заміни водійських прав. З переліку документів, необхідних для обміну, виключаються будь-які довідки або відомості з архівів ДАІ або інших органів.

Також постанова передбачає, що громадянам України видається тимчасовий талон на право керування транспортним засобом, замість довідки, яка видавалася раніше.

Розділи: Суспільство

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути