chrome firefox opera safari iexplorer

Дитяче Євробачення-2013 отримало свій логотип

09 жовтня 2013 о 15:02

Організатори Дитячого пісенного конкурсу Євробачення-2013 представили громадськості логотип конкурсу.

«Puzzle-man» (Пазлик) — саме таке ім'я отримав цей яскравий логотип Дитячого пісенного конкурсу Євробачення — 2013, виконаний у кольорах українського прапору.

Пазл вдало співвідноситься з концепцією креативності та багатогранності дитячої творчості і несе в собі веселощі, радість, сюрприз, згуртованість і дружбу, повідомляють організатори.

«У процесі складання пазлів ми заводимо друзів, допомагаємо один одному, вивчаємо і пізнаємо історію, яка ховається за цими маленькими частками (пазлами), і в результаті створюємо завершений твір, картину. Адже діти — це співавтори даного процесу (складання пазлів). Тому, вони всі разом і кожен з них окремо є важливою ланкою у творчому процесі, та, відповідно, вкладають свою лепту, «свій пазл» у створення незабутнього шоу дитячої пісні – Дитячий пісенний конкурс Євробачення — 2013», — йдеться у повідомленні організаторів.

Логотип Дитячого Євробачення-2013 безпосередньо пов'язаний зі слоганом конкурсу — «Be Creative !» (Будь творчим). Це — це заклик до вираження своїх талантів і творчих здібностей, адже творчість це частина нашого життя, починаючи з самого раннього дитинства. Саме за допомогою творчості діти пізнають світ, відкривають себе, свої вміння і таланти, несуть людям радість і щастя від побаченого, почутого і створеного.

«Be Creative!» (Будь творчим!) – це звернення як до учасників Дитячого Євробачення — 2013, які відкрили в собі любов до музики, так і до інших талановитих дітей, які знаходять себе в різних сферах творчості.

Нагадуємо, фінал XI Дитячого пісенного конкурсу Євробачення-2013 відбудеться 30 листопада в київському Національному Палаці «Україна». Ведучими цього грандіозного міжнародного заходу в цьому році будуть Злата Огневич і Тимур Мірошниченко.

Основні відмінності між «дорослим » і «дитячим» пісенними конкурсами Євробачення

У 2013 році Україні випала честь вдруге у своїй історії стати господинею фіналу XI Дитячого пісенного конкурсу Євробачення — 2013, який відбудеться 30 листопада в Національному палаці «Україна».

Дитячий пісенний конкурс Євробачення – порівняно молоде міжнародне музичне змагання. Перше Євробачення з дітьми в якості учасників було проведено в 2003 році в датському Копенгагені. І ось, вже протягом 10 років цей щорічний міжнародний конкурс благополучно існує і відкриває нові таланти.

Правила дитячого конкурсу засновані на правилах «дорослого» Євробачення, але, в той же час, мають велику кількість відмінностей.

Основною відмінністю можна назвати вибір країни-господині конкурсу. І, якщо у «дорослому» Євробаченні це право автоматично дістається країні переможця конкурсу, то в дитячому конкурсі країну-організатора вибирає Європейський Мовна Спілка спільно з Наглядовою Радою на підставі заявок країн-учасниць.

У дорослому Євробаченні учасники повинні бути старше 16 років, а в дитячому конкурсі — вік учасників від 10 до 15 років.

Дитина повинна бути громадянином країни чи проживати на її території не менше, ніж 2,5 роки на момент проведення конкурсу. У дорослому конкурсі національність конкурсанта не має значення, і будь-який виконавець може представляти будь-яку країну, навіть якщо він не є її громадянином.

За правилами дитячого Євробачення, існує тільки фінал конкурсу, в дорослому ж проходять два півфінали і фінал.

У дитячому конкурсі пісня має бути виконана на рідній мові, але 25 % може бути іноземною, а дитина зобов'язана бути автором або співавтором пісні. У дорослому Євробаченні абсолютно неважливо, кому належить авторство пісні, а текст пісні може бути на будь-якій мові .

За традицією Дитячого Євробачення, кожна країна отримує по 12 балів на початку оголошення результатів. Дорослий конкурс виявляє тільки одного переможця, а в дитячому конкурсі з 2013 року Наглядова Рада спільно з НТКУ прийняли рішення нагороджувати переможців 1, 2 та 3 місцем (золото, срібло, бронза).

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути