chrome firefox opera safari iexplorer

Музей авіації у Києві відзначить свій 10-річний ювілей фестивалями

02 жовтня 2013 о 13:36

Державний музей авіації у Києві відзначає 10-річчя та готує святкові заходи до ювілею.

Про це повідомив директор музею доктор технічних наук, професор Юрій Зіатдінов на прес-конференції в Укрінформі.

«4-6 жовтня з нагоди 10-річного ювілею Державного музею авіації буде проведено Фестиваль малої авіації та низку святкових заходів», — сказав Зіатдінов.

Він зазначив, що за 10 років існування український музей авіації став одним з найбільших технічних музеїв Європи.

«Нині експозиція музею нараховує понад 80 літальних апаратів, які зібрані у тематичні колекції — як за конструкторами, так і за своїм функціональним призначенням, наприклад — «Морська авіація», «Колекція озброєнь», «Колекція безпілотних апаратів». Крім того, 8 літаків використовуються як навчальна база Національного авіаційного університету.

До ювілею буде відкрито виставку легких пасажирських літаків, а також історії далекої авіації. У салоні авіалайнера Іл-62 буде розгорнуто діючу штурманську експозицію.

Для відвідувачів музею авіації у ці дні буде організовано демонстрацію літаків легкомоторних аероклубів та льотних шкіл України, в якій візьмуть участь як історичні машини радянського та зарубіжного виробництва, так і сучасні — типу Beechcraft, Cessna, української фірми «Аеропракт».

Також буде розгорнуто найбільшу в країні виставку масштабних моделей з історії світової авіації Сімферопольського клубу моделістів, пройдуть польоти повітряних куль.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути