chrome firefox opera safari iexplorer

Поетичні «Листи Тичині» запрошує писати учнів музей поета

16 жовтня 2013 о 14:38

Літературно-меморіальний музей-квартира П.Г. Тичини, з метою виявлення обдарованої учнівської молоді, яка прагне влитися в сучасну поетичну когорту, оголосив освітній проект-конкурс «Листи Тичині». Метою проекту є охоплення літературною діяльністю обдарованої молоді шкільного віку; представлення поетичного здобутку учасників шкільних та позашкільних закладів, юнацьких літературних студій; створення можливості для творчого зростання юних авторів.

Порядок подання поетичних творів за темами «Душа моя сонця намріяла» або «Добридень тобі, Україно моя» для формування рукописного «поштового зшитку» – учнівської аматорської збірки «Арфами золотими» є наступним:

1. Учнівський рукопис поезії має бути у формі листа, наприклад, починатися словами «Добридень! До Вас пише…», «Вітання Дому Тичини від …», а далі вірш довільного формату у відповідності до поданих вище тем.

2. Вітається, якщо твори будуть ілюстровані авторськими дитячими малюнками.

3. Рукописні твори учнів (з обов’язковим наданням копії в електронному вигляді) акумулюються в навчальному закладі у «літературного листоноші» з подальшою передачею до музею П.Тичини або надсилаються на адресу музею безпосередньо. 

4. З кращих поетичних творів формується рукописна збірка «Арфами золотими», яка експонується в музеї П.Тичини. 

5. Презентації збірки із запрошенням сучасних авторів проводяться в Києві у школах-учасниках та в приміщенні музеї за додатковими узгодженнями.

6. Роботи публікуються в Інтернет мережі на спеціальній сторінці з наданням статусу авторської публікації. 

7. Учні-учасники отримують відповідне посвідчення.

Адреса музею: вул. Терещенківська, 5, кв.1,3, 01004, Україна, м. Київ.

Чекаємо творчих робіт до 25 жовтня 2013р.

Джерело: prostir.museum
Розділи: Новини культури

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути