chrome firefox opera safari iexplorer

Яке ЗМІ було найчеснішим у вересні?

15 жовтня 2013 о 13:22

У вересні 2013 року Інститут масової інформації провів моніторинг шести загальнонаціональних друкованих видань («Комсомольская правда в Украине», «Факты», «Корреспондент», «Коментарі», «Сегодня» і «Український тиждень») та чотирьох інтернет-виданнях (Ліга, Обозреватель, УНІАН і Лівий берег) на предмет дотримання ними шести основних журналістських стандартів.

Експерти проаналізували 93 матеріали у друкованих та 84 — в інтернет-виданнях що вийшли у період з 16 до 22 вересня 2013 р. 

Рівень дотримання журналістських стандартів в порівняні з минулим місяцем залишився незмінним в друкованих виданнях та на 0.03 бали знизився в інтернет-виданнях. 

Так друковані видання отримали 5,05 бали, а інтернет – 5,15 бали з 6 можливих. 

Найчастіше порушуються стандарти повноти представлених фактів та балансу думок (усі стандарти: баланс думок, оперативність, достовірність, відокремлення фактів від коментарів, точність, повнота представлених фактів). 
В інтернет-виданнях часто подаються новини з повідомлень прес-служб без експертного погляду на проблему, а іноді і без тематичного бекграунду. 

У вересні чотири видання набрали практично рівну кількість балів з дотримання журналістських стандартів це «Факти» — 4,86, «Коментарі» — 4,87, «Український тиждень» — 4,92 та «Сегодня» — 4,93 з 6 можливих. Кращі показники отримала «Комсомольская правда в Украине» — 5,14 бали. Найвищий рівень дотримання журналістських стандартів демонструє постійний лідер нашого моніторингу журнал «Корреспондент» – 5,75 бали з 6 можливих. 

Серед інтернет-видань лідером з дотримання стандартів є сайт Ліга з 5,33 балами, найгірші показники в вересні зафіксовані на «Обозревателе» (4,95 бали). Сайти УНІАН та Лівий берег отримали відповідно 5,19 та 5,14 бали з 6 можливих. 

Проект з моніторингу журналістських стандартів Інститут масової інформації проводить у шести загальнонаціональних друкованих виданнях («Комсомольская правда в Украине», «Факты», «Корреспондент», «Коментарі», «Сегодня» і «Український тиждень» ) та чотирьох інтернет-виданнях (Ліга, Обозреватель, УНІАН і Лівий берег). Проект реалізовується за підтримки Інтерньюз Нетворк.

Джерело: ifportal.net
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути