chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні — Міжнародний день КВК

08 листопада 2013 о 10:20

Сьогодні в світі святкують Міжнародний день КВК, повідомляє УНН.

Вперше Міжнародний день КВК святкували 8 листопада 2001 року. Цей день сміху та гумору відзначали в Росії та деяких країнах СНД. З тих пір Міжнародний день КНК знайшов популярність і вже має свої традиції святкування.

Ініціатива щодо започаткування цього свята виходила від президента міжнародного Клубу веселих та кмітливих Олександра Маслякова. Він вибрав датою для Міжнародного дня КВК 8 листопада, оскільки в 1961 році саме в цей день відбулася найперша в історії гра Клубу веселих та кмітливих.

Зазначимо, що Міжнародний день КВК — дуже специфічне свято, яке близьке особливо тим, хто пов'язав своє життя з цією цікавою грою. Крім того, його щорічно відзначає багатомільйонна армія фанатів КВК. Це не тільки глядачі, які регулярно дивляться ігри вищої ліги та прем'єр-ліги КВК, а й підтримують команди, які створені практично у всіх містах СНД.

Традиційно в це свято проводяться фестивалі та ігри КВК. Правила цієї унікальної гри відомі практично всім. Зазвичай під час гри проводиться вітання, домашнє завдання, розминка та музичний конкурс.

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Новини культури

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути