chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові пройдуть громадські слухання щодо 200-річчя Шевченка

12 листопада 2013 о 17:18

З ініціативи Народного музею Тараса Шевченка у Львові 17 листопада відбудуться громадські слухання на тему «Галичина – Тарасові Шевченку на 200-літні роковини».

Метою цих слухань є зібрати та узагальнити пропозиції львів’ян щодо святкування 200-ліття Тараса Шевченка, розробити громадський проект заходів до ювілею і подати його органам влади, повідомили сьогодні у прес-службі Львівської облдержадміністрації.

До участі у слуханнях запрошено представників громадських організацій, вищих навчальних закладів, творчих спілок, лауреатів Національної премії ім. Т. Шевченка та небайдужих львів’ян. На думку організаторів, 200-ліття Тараса Шевченка – епохальна подія для кожного свідомого українця.

«Понад 150 років користаємо з духовної спадщини поета. Завдяки цьому ювілею всі ми маємо унікальну нагоду своїми вчинками, різноманітними мистецькими заходами скласти скромну офіру шани нашому духовному Провіснику. Попри укази та розпорядження органів влади про відзначення 200-ліття Тараса Шевченка, вважаємо за необхідне максимально активізувати громадськість, оскільки в усі часи ініціатором вшанувань поета був саме народ, людські права та свободу якого відстоював Тарас Шевченко», – зазначають організатори.

Громадські слухання відбудуться 17 листопада о 15.00 у конференц-залі Палацу мистецтв (вул. Коперника 17, II поверх).

Джерело: zik.ua
Розділи: Новини культури