chrome firefox opera safari iexplorer

Кредит на добудову метро в Києві заклали в ціну проїзду

10 січня 2014 о 10:53

Департамент транспортної інфраструктури КМДА уклав договір з ВАТ «Державний експортно-імпортний банк» на отримання кредиту в розмірі 500 мільйонів гривень.

Про це пишуть «Наші Гроші» з посиланням на «Вісник державних закупівель».

Кошти знадобилися для спорудження ділянки Куренівсько -Червоноармійської лінії метрополітену від станції «Виставковий центр» до Одеської площі у Голосіївському районі.

Кредит отримано на шість років під 10% річних. Вартість обслуговування кредиту становить 260 мільйонів гривень.

Гроші отримані під державні гарантії. Витрати з повернення та обслуговування запозичення на загальну суму 0,76 млрд гривень здійснюються за рахунок власних коштів комунального підприємства «Київський метрополітен», які будуть враховані в тарифі на перевезення пасажирів. Це визначено в постанові Кабінету міністрів № 728 від 9 жовтня 2013 року.

Загальний кошторис будівництва цієї ділянки визначено у розмірі 1,82 млрд гривень. З них 0820 млн гривень має надати держбюджет, 0,50 млрд гривень — бюджет Києва, таку ж суму — кредит під державні держгарантії.

Як повідомляли «Коментарі», радник голови КМДА Олександр Кубрак заявив, що у київської влади поки немає нових тарифів на проїзд у громадському муніципальному транспорті столиці.

За його словами, остаточні тарифи на проїзд, як разовий жетон, так і на абонементи, будуть відомі тільки після затвердження методики й обчислення тарифів.

Джерело: Коментарі
Розділи: Суспільство

16 вересня

Інші дати
Народився Петро Масоха
(1904, с. Первомайське Черкаської області - 1991) - український актор театру та кіно. Грав у фільмах "Є такий хлопець" (Костромін), "Вершники" (Іван Половець), "Земля" (Хома),  "Іван" (Іван).
Розгорнути
Народився Петро Борзяк
(1903 - 2000) – український фізик, вчений. Автор комплексних досліджень фізичної природи різних фотокатодів. В 1951 відкрив екситонне поглинання світла напівпровідниковими стибій-цезійовими та олов'яно-цезійовими плівками і пов'язану з цим фотоелектронну емісію.
Розгорнути
1658 – гетьманом Іваном Виговським укладено Гадяцький договір
Іван Виговський (? – 1664) – гетьман Війська Запорзіького (1657 – 1659), Київський воєвода (1659 – 1664). Гадяцький договір – угода, укладена біля міста Гадяч за ініціативою гетьмана Івана Виговського між Річчю Посполитою і Гетьманщиною. Угода передбачала входження Гетьманщини до складу федеративної Речі Посполитої під назвою «Великого Князівства Руського» як третього рівноправного члена Польщі і Литви.
Розгорнути