chrome firefox opera safari iexplorer

В Українському домі відкрилася бібліотека

31 січня 2014 о 14:09

В будівлі Виставкового конференц-центру Києва «Український дім», захопленого активістами Євромайдану в ніч на 26 січня 2014 року, відкрили бібліотеку.

Як повідомляє Левый берег, координатори «Бібліотеки Майдану» просять приносити до бібліотеки книги, після чого їх будуть штампувати і викладати на полицях для загального доступу. При цьому в Українському домі закликають поводиться з книжками акуратно, оскільки після закінчення Євромайдану книги відправлять в сільські бібліотеки.

Як повідомляється на сторінці бібліотеки у соціальній мережі «Фейсбук», у мешканців Українського дому є попит на книги Василя Шкляра, Мирослава Дочинця, Григорія Сковороди, художні твори з історії Другої світової війни, твори Тараса Шевченка та інших українських класиків, а також на «щось для душі».

Можливо, надалі в бібліотеці Українського дому організовують відкриті лекції та літературні читання.

Нагадаємо, раніше на Майдані функціонував «Відкритий університет», в рамках якого на окремій сцені читалися лекції й проводилися кінопокази.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути