chrome firefox opera safari iexplorer

Паралімпіада в Сочі: українці посіли четверте місце з 25 медалями

16 березня 2014 о 17:24

На зимових Паралімпійських іграх в Сочі розіграні усі комплекти медалей. Збірна України виграла 25 нагород, 5 з яких золотих, 9 срібних та 11 бронзових. Відтак українська команда посіла четверте місце в загальнокомандному заліку.

Виграла медальний залік збірна Росії, в активі якої 80 медалей (30-28-22).

Друге місце в команди Німеччини (9-5-1) та третя збірна Канади — (7-2-7) медалей.

В останній день змагань на Паралімпіаді в Сочі українські паралімпійці завоювали чотири медалі в лижних гонках. Наші спортсмени завоювали три «срібла» та «бронзу».

У гонці на 5 км стоячи 30-річна Юлія Батенкова фінішувала другою, а 23-річна Олександра Кононова — третьою.

Переможниці гонки — росіянці Анні Міленіній — українки програли 12,5 і 15 секунд відповідно.

У гонці на 5 км у візках 32-річна Людмила Павленко посіла друге місце, програвши німкені Андреа Ескау 18,4 секунд.

Останню медаль серед українців виборов 24-річний Максим Яровой в гонці на 10 км у візках. Він фінішував другим, програвши чемпіону, канадійцю Крісу Клеблю 14,5 секунд.

Додамо, сьогодні на закритті Ігор в Сочі українські паралімпійці мають намір влаштувати протест через військову агресію Росії проти України.

Нагадаємо, на ходу команд під час церемонії відкриття Паралімпійських ігор у Сочі вийшов один-єдиний спортсмен з українським прапором — біатлоніст Михайло Ткаченко.

Джерело: ZAXID.NET
Розділи: Спорт в Україні

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути