chrome firefox opera safari iexplorer

Паралімпіада в Сочі: українці посіли четверте місце з 25 медалями

16 березня 2014 о 17:24

На зимових Паралімпійських іграх в Сочі розіграні усі комплекти медалей. Збірна України виграла 25 нагород, 5 з яких золотих, 9 срібних та 11 бронзових. Відтак українська команда посіла четверте місце в загальнокомандному заліку.

Виграла медальний залік збірна Росії, в активі якої 80 медалей (30-28-22).

Друге місце в команди Німеччини (9-5-1) та третя збірна Канади — (7-2-7) медалей.

В останній день змагань на Паралімпіаді в Сочі українські паралімпійці завоювали чотири медалі в лижних гонках. Наші спортсмени завоювали три «срібла» та «бронзу».

У гонці на 5 км стоячи 30-річна Юлія Батенкова фінішувала другою, а 23-річна Олександра Кононова — третьою.

Переможниці гонки — росіянці Анні Міленіній — українки програли 12,5 і 15 секунд відповідно.

У гонці на 5 км у візках 32-річна Людмила Павленко посіла друге місце, програвши німкені Андреа Ескау 18,4 секунд.

Останню медаль серед українців виборов 24-річний Максим Яровой в гонці на 10 км у візках. Він фінішував другим, програвши чемпіону, канадійцю Крісу Клеблю 14,5 секунд.

Додамо, сьогодні на закритті Ігор в Сочі українські паралімпійці мають намір влаштувати протест через військову агресію Росії проти України.

Нагадаємо, на ходу команд під час церемонії відкриття Паралімпійських ігор у Сочі вийшов один-єдиний спортсмен з українським прапором — біатлоніст Михайло Ткаченко.

Джерело: ZAXID.NET
Розділи: Спорт в Україні

24 жовтня

Інші дати
24 жовтня святкують:
  • День Організації Об’єднаних Націй (День ООН).
  • Всесвітній день інформації про розвиток.
Розгорнути
Народився Микола Біляшівський
(1867, м. Умань – 1926) – український археолог, етнограф, мистецтвознавець, музейний діяч. Один із засновників та дійсний член Української Академії Наук. В 1902-1923 роках - організатор і директор Київського міського художньо-промислового і наукового музею (тепер Національний художній музей України).
Розгорнути
День пам’яті Лук’яна Кобилиці
(1812, смт. Путила, Чернівецька область – 1851) – український громадсько-політичний діяч, керівник селянських повстань 40-х років 19 ст. на Путильщині (Буковині). Очолив виступи селян 22 громад, які рішуче відмовлялися відробляти панщину, самочинно переобрали сільську старшину, висунули вимоги відкриття українських шкіл, вільного користування лісами і пасовиськами. Як депутат австрійського парламенту виступив за надання політичної автономії Буковині і приєднання її до Галичини, вимагав скасування кріпацтва і передачу селянам землі без викупу.
Розгорнути