Більшість людей абсолютно неперебірливі в їжі. Але організм занадто розумний, щоб нескінченно терпіти подібне з боку свого господаря. Своє невдоволення він проявляє досить просто – хворобами. Але одні люди замислюються над своїм харчуванням, а інші ні, ігноруючи і «присипляючи» тривожні симптоми таблетками. Але ж найчастіше проблема на поверхні. Важливо враховувати, що деякі продукти обов’язково потрібно вживати окремо. У цій статті розглянемо трьох представників, які відносяться до даної категорії.
Диня
Багато людей твердять, що їх вже замучила алергія на диню. Насправді ж даний продукт можна назвати одним з найбільш “переварюваних”. І дійсно, більш «легкий» продукт складно знайти. Навіть дуже слабке травлення повинно впоратися з таким завданням. Але звідки ж беруться тоді численні проблеми з ШКТ? Тут потрібно відзначити особливість дині – даний продукт не перетравлюється, як інша їжа. Весь процес відбувається вже в кишечнику. З’їдена диня затримується всього на пару хвилин в шлунку, а потім йде далі. Якщо ж даний продукт вживати з іншою їжею, тоді дині доводиться довше залишатися в тому місці, де вона бути не повинна (йдеться, звичайно, про шлунок). Як наслідок – продукт починає розкладатися, виділяючи велику кількість непотрібних газів. Серйозний розлад при цьому не змусить себе чекати. Висновок тут може бути тільки один – їсти диню потрібно обов’язково окремо. Тільки тоді вона принесе максимальну користь.
Молоко
Другий популярний продукт, який ми звикли з чимось змішувати – молоко. Природою закладено, що молоко завжди вживалося дитиною окремо. У певний період часу ссавці і зовсім нічого більше не їдять, крім материнського молока. А це ж не просто так. Через певний час, коли представники даного класу починають нормально харчуватися, вони і зовсім відмовляються свого «первинного» продукту.
Не потрібно забувати, що в молоці достатньо жиру і білка. Отже, даний продукт краще не поєднувати з іншою їжею. Не секрет, що молоко після того, як потрапляє в шлунок людини, приймає вид сирної маси. При цьому до іншої їжі перекривається доступ шлункового соку, а це призупиняє процес перетравлення, поки шлунок не «закінчить» з молоком. Таким чином, даний продукт бажано вживати тільки окремо. Якщо мова йде про годування дітей, то допустимо давати не концентровані фруктові соки, а молоко не раніше, ніж через півгодини.
Десерти
Ще одна «заборонена» категорія – десерти, які також чомусь прийнято вживати в їжу після основної страви. Морозиво, пиріжки, солодкі фрукти, – все це погано поєднується з будь-якою іншою їжею. Більше того, подібне змішування вкрай небажане для організму. Якщо вже і їсти пиріг з іншою їжею, то змішувати його можна тільки з салатом з овочів. Після цього один прийом їжі необхідно пропустити.
Холодні десерти (морозиво, коктейлі, солодку мінералку і так далі) негативно впливають на травний процес. Та й взагалі переварювання не розпочалося, поки їжа не прогрівається до 37 градусів Цельсія. При цьому у органів, що знаходяться навколо шлунка, можуть виникати сильні спазми.