chrome firefox opera safari iexplorer

Музей сучасного мистецтва в Києві змінив своє розташування

08 жовтня 2014 о 18:00

Музей сучасного мистецтва України переїхав у нове приміщення на Подолі. Свою виставковудіяльність він продовжить в окремо розташованому будинку по вул. Фрунзе, 41. Раніше музей розміщувався в будинку на вулиці Глибочицькій17.

За словами директора Музею Оксани Коваль, місія і концепція музею не змінилися, зберігаєтьсямайданчик для постійної експозиції з власної колекції Музею і зали для проведення виставок,проектів та освітніх програм. Крім цього, для відвідувачів в новому місці вже відкрилася затишнабібліотека з ексклюзивними арт виданнями та комфортними місцями для роботи в зоні Wi— Fi.

«У той же час, незважаючи на фінансові та організаційні труднощі, нам вдалося не тільки зберегти, але й істотно поповнити фонди Музею новими роботами, в першу чергу, за рахуноктісної співпраці з художниками і продовження нашого традиційного багаторічного проекту«Арт Плотіннос ». Цього літа ми провели цілих три пленери і залучили до участі в них понад 20молодих і талановитих українських майстрів, розповіла Оксана Коваль. Тому не випадкововідкриття Музею в новому приміщенні почалося з проекту літніх пленерів «Арт Плотіннос — 2014».

Відтак, 80 робіт 23 художників представлені відвідувачам в трьох нових виставкових залах до 25жовтня 2014 р. Більше інформації читайте на сайті музею і приходьте на Фрунзе, 41.

Серед перспективних планів Музею — продовження виставкового проекту «Сімейні цінності — Родинні зв'язки»: роботи відомих українських художників в ракурсі сімейних династій; проект«Мистецька мапа України: Закарпаття», а також унікальний проект Art Voyage, який бувпредставлений в Національному музеї Грузії (Тбілісі) в 2010 році, а в 2014 експонуватиметься вУкраїні (Київ), в нових залах нашого музею.

На сьогоднішній день фонди Музею нараховують 5600 робіт 750 українських художників(живопис, графіка, декоративно прикладне мистецтво, об'єкти), і як і раніше є найбільшою вУкраїні приватною колекцією сучасних українських художників. У ній зібрані роботи майстрів зі світовими іменами, якими ми можемо пишатися: Микола Глущенко, Тетяна та Олена Яблонські,Іван Кавалерідзе, Іван Труш, Роман Сельський, Абрам Маневич, Петро Столяренко, ВікторРижих та багато інших.

Нагадаємо, що Музей сучасного мистецтва України відкрив свої двері в 2005 році в будинку повул. Братській (Поділ, Київ), в 2009 році він переїхав у приміщення по вул. Глибочицькій, 17 і зайняв площу більше 3,5 тис.кв.метрів. У 2014 році відбувся його третій переїзд у нове приміщення по вул. Фрунзе41.

Музей
працює з 11.00 до 19.00. Вихідний день — понеділок. Вхід вільний. Телефон для довідок:+38 044 454 47 40

Джерело: prostir.museum
Розділи: Новини культури

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути