chrome firefox opera safari iexplorer

10 порад, які допоможуть пережити кризу

26 лютого 2015 о 18:24

У мережі активно поширюють поради, які допоможуть пережити сьогоднішню кризу і подолати паніку.

1. Узяти себе в руки. Якщо ви хаотично бігаєте від обмінника до супермаркета – ваш човен перекинеться. Зрозумійте, головним ворогом українців є криза довіри, що провокує паніку.

2. Спитайте себе: “А що я можу зробити?”. Зробіть невеличкий внесок в стабілізацію ситуації. У вас є десять доларів, які лежать у шухляді від поїздки на море? Поміняйте їх на гривні, а гривні покладіть у банк. Навіть, якщо ви втратите ці 10 доларів, на вас це не вплине. Але коли так зробить кожен, це врятує країну.

3. Не користуйтуйтесь кредитними картками (не плутати з платіжними). Та не позичайте більше 20% вашого заробітку.

4. Відмовтесь від шкідливих звичок. Сьогодні мій колега приїхав на роботу на велосипеді, а нещодавно кинув палити.

5. Готуйте ваш візит до магазину. Пишіть список і обов’язково його дотримуйтесь. Це, а також використання домашньої бухгалтерії, економить до 20% вашого бюджету.

6. Відмовтесь від зайвого.

7. Заощаджені кошти намагайтесь вкладати в ліквідні активи. Для цього вам допоможе самоосвіта, особливо, в фінансовій сфері.

8. Якщо у вас є заощадження, не кваптесь купувати “непотрібне”. Новий телевізор, чи телефон – це чудово. Але вам потрібно інвестувати в себе! Цей товар не втратить ціни ніколи. Радимо заплатити за навчання. Все що вам цікаво, від програмування до перукарської майстерності. Криза – це той час коли варто змінювати життя!

9. Ваш стан залежить не лише від купівельної спроможності. Займіть себе тим, що зможе відволікти від проблем. Це дасть вам сили їх вирішити.

10. Навколо вас є люди які потребують допомоги. Як би вам не було важко – робіть добрі вчинки.

Підготовлено за матеріалами відкритого доступу в мережі

Джерело: ck.ridna.ua
Розділи: Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути