chrome firefox opera safari iexplorer

Премія Кабміну імені Лесі Українки: переможці

26 лютого 2015 о 13:01

Державний комітет з питань телебачення та радіомовлення голосуванням визначив цьогорічних переможців урядової премії імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей. Про це повідомляє «Укрінформ».

25 лютого голова Держкомтелерадіо та комітету з присудження премії Олег Наливайко оголосив результати.

У номінації «Кінотвори для дітей та юнацтва» перемогу здобув анімаційний серіал «Це наше і це твоє» телеканалу «Плюсплюс» ТОВ “Гравіс”. Автор проекту – генеральний продюсер каналу Іванна Найда.

У номінації «Художнє оформлення книжок» найбільше голосів набрало видання «Квітко моя чарівна» в оформленні Яни Кернер-Вернер (видавництво «АВІАЗ»).

cover_book_teren_2015-743x1024У номінації «Театральні вистави» відзначили постановку «Котигорошко» Івано-Франківського академічного обласного театру ляльок.

У категорії «Літературні твори» твори Павла Куща, Віктора Терена та Марії Морозенко здобули однакову кількість голосів. Тож вирішальним, відповідно до положення про премію, став голос голови комітету, який віддав його за книжку «Хлопчик з планети “Ч” та Вогняні Пси» Віктора Терена (видавництва «Веселка», «Навчальна книга – Богдан»).

Як повідомляє «Укрінформ», під час обговорення член комітету, ректор КНУТКТ ім. І.К. Карпенка-Карого Олексій Безгін наголосив, що не вистачає претендентів у кінематографічній та театральній номінаціях.

«В Україні працюють понад 150 театрів і немає жодного, де б не грали дитячі вистави. Номіновані тільки дві вистави з двох театрів – це практично один відсоток того, що ми могли б розглядати», – зазначив він.

Інший член комітету – заступник міністра освіти і науки Максим Стріха підкреслив, що у номінаціях з літератури і художнього оформлення був великий вибір і дуже цікаві роботи.

«Ми маємо дуже добре попрацювати з лауреатами і номінантами, залучаючи державні і приватні телерадіокомпанії, аби ширше знали наші колеги, діти і батьки про ці твори. Нам треба популяризувати їх. І результат, я думаю, ми побачимо наступного року», – зазначив Олег Наливайко.

Джерело: litakcent.com
Розділи: Новини культури

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути