chrome firefox opera safari iexplorer

Шахраї вигадали спосіб заробляння на мобілізації

17 лютого 2015 о 12:12

В одному із сіл Жовківського району біля будинку зупинився автомобіль синього кольору. З нього вийшли два чоловіки у камуфляжі. Впевнено постукали в двері, а коли господиня відчинила, в ультимативній формі наказали, щоб до них вийшов господар обійстя. Бо йому, мовляв, мають вручити повістку з військкомату.

Військовозобов’язаного того дня не було вдома. Можливо, зловмисники, які представилися працівниками військкомату, добре про це знали. Бо почали одразу “вантажити” родичів військовозобов’язаного переліком статей Кримінального кодексу, які передбачають покарання за ухилення від мобілізації. Коли у переляканої дружини військовозобов’язаного на очах з’явилися сльози, “працівники військкомату” подобрішали. “Ми забудемо про вашого чоловіка, — сказали, — якщо заплатите тисячу доларів”. Звісно, селянська родина стільки “зелені” не мала. Отож розплатилася сотнею доларів та золотими виробами. Пізніше стало відомо, що візитери жодного відношення до військкомату не мали.

Щоб не потрапити на гачок шахраїв, порадили в регіональному медіа-центрі Міноборони, громадяни мають уважніше ставитися до незнайомців у формі та обов’язково вимагати у них показати посвідчення. Слід знати, що повістка з військкомату вручається лише особисто в руки військовозобов’язаного - представником військкомату, ЖЕКу чи сільради.

Військово­зобов’язаний натомість має повернути особі, яка вручила повістку, корінець від неї зі своїм підписом.

Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути