chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні на 30% подорожчали авіаквитки

06 лютого 2015 о 15:24

В Україні вартість авіаквитків піднялася на 30% за одну ніч через зміни курсу долара в системі взаєморозрахунків IATA, повідомляє видання avianews.com. Курс гривні для підрахунку вартості авіаквитків знизився з 17,1 грн. за долар 5 лютого до 22,2 грн за долар станом на 6 лютого.

Оскільки ціна авіаквитків прив'язана до еквіваленту у валюті і перераховується щодня за курсом системи IATA, це відразу призвело до автоматичного подорожчання, зазначає видання.

Курс системи IATA був прив'язаний до курсу міжбанку, який в свою чергу не міг значно відрізнятися від індикативних показників Нацбанку. В результаті реальний курс продажу валюти відрізнявся від заявленого приблизно на 30%. Відсутні суми банки добирали за рахунок комісій та інших хитрувань.

Як повідомляв Кореспондент.net, після відмови Нацбанку від індикативного курсу з 5 лютого учасники ринку почали декларувати реальні курси валют, що призвело до зростання долара на міжбанку і зниження офіційного курсу валют.

Сьогодні курс долара перевалив на міжбанку за 26 гривень.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути