chrome firefox opera safari iexplorer

Радіостанції хочуть змусити крутити більше українських пісень

02 березня 2015 о 12:20

Квоту українського продукту в радіоефірі мають намір збільшити до 75% всього обсягу мовлення. Відповідну пропозицію озвучив віце-прем’єр-міністр — міністр культури України В’ячеслав Кириленко, повідомляє прес-служба Мінкульту.

На його думку, вже склалися обставини, які дозволяють збільшити цю квоту. Кириленко наголосив, що йдеться про збільшення присутності пісень українських авторів та виконавців на радіо у прайм-тайм, а «не тільки пізно вночі, як це часто має місце зараз».

За словами міністра культури, перехід до нових стандартів квот на радіо може відбуватись поступово, у декілька етапів.

Крім того, Кириленко ініціював перевірку всіх найбільших радіостанцій FM-діапазону на предмет виконання ними чинної обов’язкової квоти трансляції в ефірі українських пісень. Відповідну перевірку має здійснити Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

Стаття 28 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» постановляє, що в радіопрограмах музичні твори українських авторів і виконавців повинні становити не менше 50% загального щотижневого обсягу мовлення.

Джерело: ua.racurs.ua
Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути