chrome firefox opera safari iexplorer

Україна проведе радіомарафон на честь Тараса Шевченка

09 березня 2015 о 08:31

9 березня 2015 року в ефірі каналу радіо «Культура» Національної радіокомпанії України з 6 ранку до 24 години триватиме Національний радіомарафон «Борітеся – поборете! Шевченко мобілізує», присвячений 201-й річниці з дня народження великого Кобзаря. Про це повідомляється на сайті Держкомтелерадіо.

Ініціаторами акції виступили Міністерство культури України та Державний комітет телебачення і радіомовлення України.

У прямому ефірі поезію Шевченка читатимуть командири та бійці Збройних сил України, МВС, прикордонники, члени добровольчих батальйонів, які приймають участь в антитерористичній операції на сході України. Також до акції приєднаються політики, діячі науки, культури, волонтери, представники громадськості.

Під час радіомарафону працюватиме 18 ведучих. У прямому ефірі до аудиторії звертатимуться журналісти Українського радіо та відомі діячі культури Галина Дацюк, Тетяна Литвинова, Ольга Галаненко, Галина Бабій, Роман Романюк, Анатолій Гнатюк, Василь Шандро, Сергій Гальченко, «голос Майдану» Євген Нищук та інші.

Також плануються прямі включення Першого національного та інших загальноукраїнських телеканалів.
«201-річчя Шевченка ми святкуємо на тлі доленосних і трагічних подій в історії українського народу, тож даний захід спрямований передати силу, патріотизм та незламність бойового духу нації,» — зазначив Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

Джерело: i-pro.kiev.ua
Розділи: Новини культури

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути