chrome firefox opera safari iexplorer

До кінця тижня синоптики прогнозують справжнє літо

23 квітня 2015 о 12:29

Весняні примхи з приморозками та мокрим снігом наприкінці квітня нарешті припиняються, і до кінця тижня в Україні запанує справжня весняно-літня погода. Синоптики прогнозують до +20 градусів.

«Погоду цього тижня будуть визначати антициклони з північного сходу та невеликі циклонічні утворення з південного заходу. Температура сягне близько + 8 —16°С у північних та західних областях, у південних та східних областях — до + 20°С. На всій території пройдуть невеликі дощі, та це не завадить гарному весняному настрою. Потепління почнеться вже сьогодні, і з кожним днем буде тепліше», — зазначили в Укргідрометцентрі. Внаслідок опадів минулого тижня рівень пожежної небезпеки в Україні знизився.

У Міністерстві аграрної політики та продовольства побоюються, що приморозки, які були особливо відчутними у вівторок та середу, вплинуть на врожай плодових. «На жаль, ті погодні умови, які склалися в останні півтора тижні, притримують розвиток рослин, є досить невелике відставання. Воно не критичне, думаю, буквально через 3—5 днів знову піде тепло і все нормалізується», — заявив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства України Ярослав Краснопольський. Він зазначив: «Через погані погодні умови село не розпочинало роботу біля землі. Уже з наступного тижня будуть усі умови для садіння, яке принесе гарний врожай».

Точний прогноз на травень фахівці Гідрометцентру поки давати не беруться. При цьому синоптики сайтів прогнозів погоди відзначають, що ексцесів у вигляді морозів або снігу бути не повинно. На травневі свята (загалом цього року у травні випадає аж 13 вихідних і святкових днів) погода встановиться вже літня.

Розділи: Довкілля

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути