chrome firefox opera safari iexplorer

Українські скрипалі вийшли у в півфінал Міжнародного конкурсу в Брюсселі

12 травня 2015 о 13:15

Українці Олексій Семененко та Владислава Лученко вийшли в півфінал Міжнародного конкурсу молодих музикантів імені королеви Єлизавети, який в нинішньому році проводиться за спеціальністю “скрипка”, передає УНН.

Всього для участі в музичному змаганні, яке проходить в Брюсселі з 4 по 30 травня, було відібрано 69 кандидатів з 20 країн.

Міжнародний конкурс музикантів імені королеви Єлизавети є одним з найбільших і найпрестижніших у світі. Вперше його провели в 1937 році з ініціативи бельгійської королеви Єлизавети, яка сама була віртуозною скрипалькою. З 1951 року конкурс щорічно проводиться за однією з чотирьох спеціальностей: скрипка, фортепіано, сольний спів або композиція.

У 2010 році Семененко посів третє місце серед 42 скрипалів з 16 країн світу на VI Конкурсі імені Паганіні в Москві. У тому ж році Лученко отримала другу премію на Міжнародному скрипковому конкурсі Andrea Postacchini в Італії.

Джерело: zaxid.net
Розділи: Новини культури

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути