chrome firefox opera safari iexplorer

Відкрився 68-й Каннський кінофестиваль

14 травня 2015 о 09:10

68-й Каннський кінофестиваль відкрився хореографічною постановкою Бенжамена Мільпьє. Цей хореограф потрапив до кінематографічного пулу після участі у фільмі «Чорний лебідь». Він не лише брав участь у постановці та зіграв одну із ролей, а й познайомився з дружиною Наталі Портман. Цього разу вони обоє прибули у Канни по справах. Мільпьє — у якості постановника церемонія відкриття, Портман – у якості режісера-дебютантки. Свій фільм вона покаже трохи згодом, а наразі вона прийшла на церемонію відкриття підтримати чоловіка. А заодно і виконати обов’язок: Наталі є обличчям Dior. Тож її червона сукня була саме з цього модного дому.

Фестиваль оголосила відкритим Джуліанна Мур. Вечір продовжився показом фльіму «З високо піднятою головою» Емманюель Берко. У цій соціальній драмі про важких підлітків зіграли Катрін Деньов та Бенуа Мажімель.

Церемонія була доволі скромною та елегантною. Хоча, звичайно, грошей на фестиваль Франція не шкодує.

Бюджет фестивалю складає близько €20 млн євро. Половина цих коштів надходить з державних фондів через Міністерство культури (Національний центр кінематографії), з бюджету Канн та від органів місцевого самоврядування (Ради регіону Прованс-Альпи-Лазурний берег і Генеральної ради департаменту Приморських Альп). Додаткове фінансування складається з надходжень від професійних спілок, різних установ і приватних компаній — офіційних партнерів фестивалю.

Велика частина коштів повертається у місцевий бюджет, адже фестиваль відвідують сотні тисяч людей. І професіоналів кіно, і журналістів, і просто бажаючих пороздивлятись зірок зблизька. Найзапекліші з них розбивають табір напроти фестивального палацу.

Багато в місті не лише людей, а й машин. Тому в декілька раз збільшується кількість мотоциклів та скутерів, які фестивальні гості беруть на прокат. Цього року серез зіркових позичальників – Бенуа Мажімель, Венсан Кассель та навіть Моніка Белуччі.

Натовпи переповнятимуть Круазетт протягом 12 днів, так само наповнених і добрим кіно.

Джерело: zaxid.net
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути