chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві назвали переможців конкурсу відеопоезії

02 грудня 2015 о 08:13

У Києві визначили переможців V Фестивалю відеопоезії CYCLOP. Він проходить щорічно і має кілька конкурсів — загальний та міжнародний конкурс відеопоезії, проект «До слова», номінації «Дебют» та «Експеримент» та окрему відзнаку від Фундації Дарини Жолдак. Також визначили команду-переможця другої «Відеопоетичної лабораторії», де протягом 3-х днів знімалися відео на вірші Олега Лишеги. Також одне із переможних відео використовує вірш журналістки ZAXID.NET Ольги Перехрест.

Публікуємо відео переможців:

1-е місце, «Місто», Микита Лиськов (режисер та автор віршів), Дніпропетровськ

2-е місце — Комарницька Дар'я, «Всі ці згадки зникають з часом», Кам'янець-Подільський, Режисер: Комарницька Дар'я. Поет: Максим Лісовський

3-е місце та спеціальний приз від Фундації Дарини Жолдак — «Сон», режисер, поет: Віра Яворська, Стрий
Конкурс відеопоезії «До слова» — 2015 — Режисер: Євген Ворожейкін (Київ), Вірш «Прощання між зірок». Поет: Оксана Забужко
Номінація «Експеримент» — Анжела Богаченко ,«Закохайся в Миколаїв, якщо насмілишся», Миколаїв-Київ. Режисер: Анжела Богаченко. Поет: Юрій Андрухович
Номінація «Дебют» — Алла Доманська, «…поговори зі мною», Луцьк. Режисер: Алла Доманська. Поет: Ольга Перехрест
У рамках фестивалю працювала також IІ-га «Відеопоетична Лабораторія», на базі якої три команди під керівництвом діячів зі сфери кіномистецтва пройшли шлях від формування ідеї до створення готового відео на вірші Олега Лишеги. Команда-переможець — №1. Кураторка команди: Олеся Моргунець-Ісаєнко. Учасники: Христина Люльченко, Павліна Стрілковська, Юлія Мироненко.
Джерело: zaxid.net
Розділи: Конкурси

2 травня

Інші дати
Народився Микола Вілінський
(1888, м. Голта, Херсонська область – 1956) – український композитор, педагог. Автор симфонічних сюїт, кантат, вокально-хорових обробок українських, російських і молдавських народних пісень, романсів, камерно-інструментальних творів, а також ряду теоретичних робіт і статей. Вважається засновником баладного жанру в український фортепіанній музиці.
«Микола Миколайович Вілінський був прекрасним музикантом і прекрасною людиною. На всіх його творах лежить печать справжнього таланту і всі вони показують тонкий смак і велику професійну майстерність автора.» (Борис Лятошинський)
Розгорнути
Народився Володимир Лучицький
(1877, м. Київ – 1949) - український геолог, петрограф. Велике значення мають його роботи з вивчення Українського кристалічного щита, Криму. Відкрив родовищ графітів, каолінів. Склав гідрогеологічні та геологічні карти України.
Розгорнути