chrome firefox opera safari iexplorer

Анексія Криму очима військових або «Крим.Як це було»

22 лютого 2016 о 16:05

У мережі з'явився перший тізер документальної картини «Крим. Як це було», прем'єра якої відбудеться в Києві 14 березня.

Фільм Костянтина Кляцкіна, знятий ним в рамках роботи творчого кінооб'єднання Babylon'13, розповідає історію українських військових, які несли службу на Кримському півострові в 2014-му році і стали безпосередніми свідками і учасниками подій, що призвели до анексії Криму Росією.

«Найважливіше, що я хотів би сказати про наш фільм: це перша спроба розглянути кримські події з точки зору військової людини та її психології. Нам хотілося показати військових, які були в Криму під час анексії, щоб глядачі, замість традиційного безликого образу вояччини, побачили конкретних людей з їхніми проблемами, переживаннями, роздумами та емоціями», — розповів Cultprostir Костянтин Кляцкін, режисер фільму.

«Ми зосередилися на історіях наших героїв, льотчиків і морських піхотинців, які базувалися в Севастополі, тому, що вони здалися нам цікавими і показовими. Але потрібно підкреслити, що їхні долі — лише частина загальної картини, адже під час анексії в Криму знаходилося майже двадцять тисяч українських військових», — розповів Cultprostir Павло Липа, звукорежисер картини.

Після київської прем'єри, фільм «Крим. Як це було» буде представлено глядачам Одеси, Херсона, Миколаєва, Маріуполя та Дніпропетровська.

 

Джерело: cultrpostir.ua
Розділи: Новини культури

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути