chrome firefox opera safari iexplorer

Анексія Криму очима військових або «Крим.Як це було»

22 лютого 2016 о 16:05

У мережі з'явився перший тізер документальної картини «Крим. Як це було», прем'єра якої відбудеться в Києві 14 березня.

Фільм Костянтина Кляцкіна, знятий ним в рамках роботи творчого кінооб'єднання Babylon'13, розповідає історію українських військових, які несли службу на Кримському півострові в 2014-му році і стали безпосередніми свідками і учасниками подій, що призвели до анексії Криму Росією.

«Найважливіше, що я хотів би сказати про наш фільм: це перша спроба розглянути кримські події з точки зору військової людини та її психології. Нам хотілося показати військових, які були в Криму під час анексії, щоб глядачі, замість традиційного безликого образу вояччини, побачили конкретних людей з їхніми проблемами, переживаннями, роздумами та емоціями», — розповів Cultprostir Костянтин Кляцкін, режисер фільму.

«Ми зосередилися на історіях наших героїв, льотчиків і морських піхотинців, які базувалися в Севастополі, тому, що вони здалися нам цікавими і показовими. Але потрібно підкреслити, що їхні долі — лише частина загальної картини, адже під час анексії в Криму знаходилося майже двадцять тисяч українських військових», — розповів Cultprostir Павло Липа, звукорежисер картини.

Після київської прем'єри, фільм «Крим. Як це було» буде представлено глядачам Одеси, Херсона, Миколаєва, Маріуполя та Дніпропетровська.

 

Джерело: cultrpostir.ua
Розділи: Новини культури

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути