chrome firefox opera safari iexplorer

Трав’яні чаї, що вбережуть від вірусів

04 лютого 2016 о 09:59
У зимову пору, коли лютує холод і застуда, саме час зігрітися чимось смачним, вітамінним і небанальним. Пропонуємо підбірку чаїв, які вразять незвичним поєднанням компонентів і додадуть сил організму боротися з вірусами. Трав’яні чаї слід пити тільки гарячими (40-50° С), при охолодженні вони втрачають свою головну властивість – посилювати потовиділення. 1. Листя ожини, малини, кропиви, суниці і яблучна шкірка – усе в рівних пропорціях. Це вітамінна суміш, яка зарядить організм силами для боротьби із застудою і поліпшить травлення.

2. Плоди шипшини, листя ожини, шматочки яблука, листя м’яти, перцевої м’яти, полуниці і пелюстки троянди – вітамінний, заспокійливий ефекти, застосовують при грипі, ангіні, запальних захворюваннях порожнини рота.

3. Імбир, кориця і гвоздика – зігріваючий чай, допомагає змобілізувати захисні сили організму, покращує циркуляцію крові, має антисептичну, відхаркувальну дію, стимулюючі властивості.

4. Листя фіалки запашної з медом (1:10) – пити теплим з медом по 1/3 склянки тричі на день при бронхітах, сильному кашлі.

5. Шипшина, чорниця, журавлина, полуниця і ожина, листя бузини, чорної смородини і обліпихи, пелюстки соняшнику – вітамінний збір, який зміцнить сили, має потогінний ефект.

Насолоджуйтеся незвичним поєднанням фруктів, квітів і трав і будьте здорові!

11 травня

Інші дати
11 травня відзначають:
  • Всесвітній день мігруючих птахів.
  • Міжнародний день астрономії.
Розгорнути
Народився Володимир Огієвський
(1890, с. Крапивна, Росія - 1979) - український вчений в галузі радіотехніки. Під його керівництвом створено першу в Україні радіомовну станцію.
Розгорнути
Народився Григорій Гельфандбейн
(1908, м. Херсон - 1993) – український літературний критик, публіцист, дослідник української літератури та театру. Автор книги "Молода поезія", біографічних нарисів про українських артистів "Д. І. Антонович", "І. О. Мар’яненко".
Ну що б, здавалося, слова... Слова та голос — більш нічого. А серце б’ється — ожива, Як їх почує!.. Знать, од Бога І голос той, і ті слова Ідуть меж люди! . . . . . . . . (Тарас Шевченко)
Розгорнути