chrome firefox opera safari iexplorer

Активісти просять врятувати конкурс пам’яті Володимира Горовиця

22 квітня 2016 о 12:15

Всеукраїнський конкурс молодих піаністів пам’яті Володимира Горовиця може припинити своє існування. Причина — нестабільна ситуація в Україні та недофінансування, пише Україна молода.

«Подію вже двічі переносили, і це стало негативним фактором для його подальшого існування», — зазначають представники ВО «Платформа громадських iніціатив», котрі виступили організаторами кампанії проти закриття конкурсу.

Якщо подія не відбудеться цього року, то про подальший шлях конкурсу можна забути. Зараз сотні небайдужих українців, серед яких багато учасників конкурсу, в соціальних мережах проводять флешмоб — викладають знімки з плакатами та надписами «Конкурсу Горовиця» — БУТИ».

«Це важлива подія для кожного талановитого маленького піаніста. Діти роками тренуються, щоб досягти висот та засвітити свій вогник серед українських талантів. Ми не можемо йти далі, не маючи тієї гори, на яку потрібно забиратися», — говорить «УМ» піаністка Олена Надвірна.

Нагадаємо, міжнародний конкурс молодих піаністів пам’яті Володимира Горовиця заснований у 1995 році. В ньому беруть участь молоді таланти з усього світу.

Це єдиний в Україні конкурс, який є членом Всесвітньої федерації міжнародних музичних конкурсів.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути