chrome firefox opera safari iexplorer

Люди нарікають на реєстрацію «по-новому», чиновники тішаться

13 квітня 2016 о 12:05

Віднедавна, з 4 квітня, по-новому реєструють місце проживання українців. Роблять це відтепер органи місцевого самоврядування та місцеві державні адміністрації.

За статистикою, в Україні майже половина працездатного населення віком від 25 до 45 років проживає не за місцем реєстрації. Тож метою змін було спростити систему реєстрації, але зробити її обов’язковою. А що вийшло?

Вiд початку квітня послуги реєстрації або зняття з реєстрації громадян у Львові, як і в інших населених пунктах, переїхали з міграційної служби до Центрів надання адміністративних послуг. Львів’яни нарікають на те, що жодних полегшень не відчули, навпаки — процедура забирає багато часу і нервів. «Дуже незручно. У мене грудна дитина у візочку. Спочатку нам сказали, що треба їхати в центр з усіма, хто прописаний у помешканні. Потім сказали, що вже не треба. Вимагали довідку про те, що дитина не прописана за місцем проживання батька», — скаржиться Христина, що прийшла до ЦНАПу разом із тритижневою дитиною.

Натомість чиновники запевняють: жодних труднощів у здійсненні процедури немає. Спеціаліст загальноорганізаційного відділу Личаківської РА Тетяна Карапата запевняє: ЦНАПи повністю перебрали на себе функції щодо реєстрації місця проживання громадян.

«Реєстратори приймають документи, прописуємо-виписуємо людей. Найближчим часом ЦНАПи отримають доступ до реєстру речових прав на нерухоме майно, до реєстру виборців — із 1 січня 2017 року. Наразі нових громадян передаємо в органи реєстру виборців списками», — розповідає Тетяна.

Зі слів чиновниці, з початку квітня у ЦНАПі проведено близько 30 процедур реєстрації чи зняття з реєстрації громадян; послугу люди отримують у день звернення або наступного.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути