chrome firefox opera safari iexplorer

Жителям Києва та туристам на замітку: станція метро Вокзальна на ремонті

12 квітня 2016 о 10:30

З 11 травня до 6 вересня станція метро «Вокзальна» не прийматиме пасажирів у ранкові та вечірні «пікові години» у зв’язку з плановим капітальним ремонтом ескалаторів.

Про це повідомляє facebook-сторінка КП «Київський метрополітен».

«На час ремонту метрополітен буде змушений закривати станцію „Вокзальна“ на вхід у „пікові години“. Так, з понеділка по четвер станція не прийматиме пасажирів з 7:00 до 9:30 та з 16:00 до 19:00 години. Уп’ятницю вхід не працюватиме з 7:00 до 9:30 та з 14:30 до 19:30, а усуботу з 7:00 до 9:00 ранку», — йдеться в повідомленні.

У метро пояснили, що такий графік роботи обумовлюється необхідністю вивезення пасажирів на поверхню та уникнення скупчення людей на станції.

«У зазначений час два з трьох ескалаторів працюватимуть на підйом, один знаходитиметься в ремонті», — пояснили у КП.

Відзначається, що роботи триватимуть цілодобово. На ескалаторах передбачені роботи з ремонту східців з заміною усіх бігунків, поручневих пристроїв, головних редукторів та заміни тягових ланцюгів.

«Для уникнення незручностей наразі розробляються маршрути додаткового наземного транспорту для підвезення пасажирів до найближчих станцій метрополітену», — йдеться в повідомленні.

Як відомо, «Вокзальна» — одна з найстаріших у столичному метрополітені та була введена в експлуатацію 55 років тому.

Міжремонтний пробіг усіх трьох ескалаторів сягає 150 тисяч кілометрів.

Також у кінці квітня розпочнуться роботи з укріплення тунелів на станції «Героїв Дніпра».  Обмеження на вхід до станції не передбачено.

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути