chrome firefox opera safari iexplorer

Радомишль — одне з найдавніших міст України

03 травня 2016 о 12:33

Плануєте мандрівку найближчими вихідними? Пропонуємо познайомитися з містом Радомишль, що на Житомирщині. Маловідоме, на перший погляд, місто має чим подивувати.

Лише одиниці знають, що це — одне з найдавніших міст України. Науковці стверджують — територія сучасного Радомишля була заселена ще 30-35 тисяч років тому.

А от залишки ранньослов'янського поселення археологи датують VI-VII століттями. Перші відомі письмові згадки про Радомишль зустрічаються в Іпатіївському літописі 1150-го р.

Перша назва поселення — Мичеськ. Старовинна назва походить від річки Мика, що тут протікає. З XVI століття Мическ згадується як Радомисль, а з 1946 року місто отримує свою сучасну назву — Радомишль.

Географічно місто розташоване на території Київського Полісся. Через Радомишль протікає найбільша річка в Житомирській області — Тетерів, права притока Дніпра.

Відвідати рекомендуємо музей ікон та Радомисльський замок. До речі, саме історичний комплекс «Замок Радомисль» Рада з питань туризму і курортів цьогоріч назвала відкриттям року.

Для візиту до парку готуйте 20 грн, до музею — 40 грн Для дітей діють знижки.

Від Києва до Радомишля — 110 км, з Донецька — 830, з Одеси — понад півтисячі кілометрів. Зі Львова — 470. Дорога Київ-Житомир нова, тож відстань подолаєте приблизно за годину.

На дорогу з Києва та назад повнопривідний і потужний Subaru Forester витратив близько 20 літрів бензину Pulls від АЗК ОККО.

Відпочити та поновити сили можна в кафе, що розташовані у місті або ж в одному з ресторанів на Житомирській трасі. Середній чек на людину — від 50 до 70 грн. В меню — українська кухня.

З вибором готелю проблем також немає — двомісний номер коштує 280 грн за добу.

Джерело: 24
Розділи: Туристичні новини

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути