chrome firefox opera safari iexplorer

Донецький національний університет переіменовується на Стусівський

13 червня 2016 о 09:46

Колектив Донецького національного університету проголосував за присвоєння університету імені українського письменника та правозахисника Василя Стуса, який виріс і навчався в Донецьку, куди втекли його батьки від примусової колективізації.

Відповідне рішення на конференції в п'ятницю підтримала більша частина колективу, повідомляє Україна молода.

«За результатами голосування конференції трудового колективу прийнято рішення про надання Донецькому національному університету імені Василя Стуса. „За“ проголосували — 75 членів з 105», — повідомляють сторінці університету на Facebook.

На брифінгу, який відбувся після конференції, ректор ДонНУ Роман Гринюк повідомив, що на наступному тижні університет буде звертатися до Міністерства освіти і науки України, щоб затвердити це рішення.

«Це історичне, доленосне рішення і дуже відповідальне з моральної точки зору. Тепер університет має довести саме цей рівень, рівень Стусівського університету», — зауважив Роман Гринюк. При цьому він висловив сподівання, що студенти вступатимуть на перший курс вже до Донецького національного університету імені Василя Стуса.

Розділи: Новини освіти

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути