chrome firefox opera safari iexplorer

Вижниця запрошує на «Миколайчук-Фест»

16 червня 2016 о 12:27

З   нагоди 75-річчя з дня народження  Івана Миколайчука  в Буковинському краю  — м. Вижниця та с.Чортория — відбудеться Всеукраїнський фестиваль-конкурс українського кіно та пісні імені Івана Миколайчука – «МИКОЛАЙЧУК- ФЕСТ».

  У тих місцях, де знімався легендарний український кіноактор Іван Миколайчук, на його батьківщині вперше відбудеться народний Кінофест з показами сучасних фільмів та пісенним конкурсом.

0_1f049_8d5cd64d_XL

У програмі «Миколайчук-Фесту» покази сучасного українського кіно, конкурс відеороликів на українські пісні, конкурс української пісні, народне свято на садибі Івана Миколайчука, мистецькі зустрічі та майстер-класи, творча відео– та фольк-лабораторія, спільні вечері-вечорниці з буковинською кухнею, зйомки фільму-концерту «Миколайчук-Фест».

Програма

16 червня (четвер) – Фестивально-конкурсний день

11.00 – конкурс-концерт української пісні за участю лауреатів фестивалю з різних областей України (Районний Будинок культури, центральна площа міста Вижниці);

15.00 – 20.00 – кінопокази — презентація кращих фільмів та відеороликів фестивалю (кінотеатр імені Т. Шевченка м. Вижниці).

15.00 – робота фольк-відео-лабораторії («Пісенна толока», зйомки пісень Миколайчука на відкритому просторі за участю гостей фесту);

20.30 – Спеціальна подія: фільм вечора «Правда Майдану», обговорення з режисером Д. Ломачуком.

23.00 – Нічний кінозал на центральній площі м. Вижниці. 17 червня (п’ятниця) 1000 – виїзд у Карпати, робота фольк-відео-лабораторії (зйомки, майстер- класи, творчі зустрічі).

17 червня (п’ятниця)

10.00 – виїзд у Карпати, робота фольк-відео-лабораторії (зйомки, майстер- класи, творчі зустрічі).

15.00 – концертна програма «Іванові пісні» за участю лауреатів фестивалю з різних областей України, буковинських артистів (смт.Берегомет); творча зустріч з Почесним Президентом фестивалю – Народною артисткою України Марією Миколайчук.

15.00 – 20.00 – кінопокази — презентація кращих фільмів та відеороликів фестивалю (кінотеатр імені Т.Шевченка м. Вижниці).

20.30 – Особлива подія: фільм вечора «Добровольці божої чоти», обговорення з режисером Л.Кантером.

23.00 – Нічний кінозал на центральній площі м. Вижниці.

18 червня (субота)

11.00 – 15.00 – кінопокази — презентація кращих фільмів та відеороликів фестивалю (кінотеатр імені Т.Шевченка, центральна площа м. Вижниці).

12.00 – свято української співанки (с.Мигове), робота фольк-відео-лабораторії (зйомки пісень Миколайчука на відкритому просторі за участю гостей фесту);

17.00 – Гала-концерт. Нагородження переможців. Презентація від художньої студії «Миколайчук-Фесту» (центральна площа м. Вижниці). Фільм-закриття фестивалю.

19 червня – роз’їзд учасників та гостей фестивалю.

Кращі фільми та відеоролики на пісні переможців фестивалю імені Івана Миколайчука, а також лауреати пісенного конкурсу будуть презентовані  під час КіноМарафону в зоні АТО, у фільмі-концерті «Миколайчук-Фесту» та на святковому Гала-концерті в Києві 23 серпня 2016р. в Національному музеї народної архітектури та побуту України (Пирогово).

За матеріалами: Народна філармонія

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути