chrome firefox opera safari iexplorer

«Закон Савченко» достроково звільнив вже 6420 засуджених

14 червня 2016 о 14:24

Згідно з інформацією, наданою Пенітенціарною службою на запит «Transparency International Україна», завдяки «Закону Савченко» з грудня 2015 року до червня 2016 року на свободу достроково вийшло 6420 осіб.

Про це пише ZIK з посиланням на «Першу інстанцію».

Нагадаємо, так званий «Закон Савченко» вступив в силу ще 24 грудня 2015 року та передбачає зарахування терміну попереднього ув’язнення у строк відбування покарання за схемою, згідно з якою один день в слідчому ізоляторі прирівнюється до двох днів у в’язниці.

Точна назва «Закону Савченко» – Закон України від 26 листопада 2015 року № 838-VIII «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо вдосконалення порядку зарахування судом терміну попереднього ув’язнення в строк покарання».

Станом на 3 червня 2016 року, завдяки положенням закону були скорочені терміни покарання в цілому для 38933 осіб. З них 6420 вже опинилися на волі.

При цьому в Пенітенціарній службі України не змогли уточнити, скільки гвалтівників, вбивць і хабарників виявилося на волі завдяки цьому закону.

zik.ua

 zik.ua

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути