chrome firefox opera safari iexplorer

25 серпня нагородять переможців конкурсу «Мрії про Україну: дитячий погляд»

23 серпня 2016 о 13:42

У четвер, 25 серпня, о 10:30 у Національній бібліотеці України для дітей (Київ, вул. Баумана, 60) розпочнеться свято — Ігри патріотів «Цінуй рідне – шануй українське», в якому візьмуть участь діти з різних міст і сіл України, повідомляє сайт бібліотеки.

Головною подією на святі – з 12:00 до 13:30 — буде підведення підсумків та нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Мрії про Україну: дитячий погляд», організаторами якого стали Національна бібліотека України для дітей та Фонд Миколи Томенка «Рідна країна».

У церемонії нагородження візьмуть участь представники Фонду Миколи Томенка «Рідна країна» та представники журі конкурсу: письменниця Марія Морозенко; українська поетеса, прозаїк, перекладач, літературний редактор Галина Кирпа; координатор проекту ілюстраторів «Pictoric», художниця Олена Старанчук та ін.

Загалом, як повідомляють організатори, у конкурсі взяло участь майже 3 тисячі дітей з усієї України, до участі у ІІ турі було допущено 346 робіт.

25 серпня будуть нагороджені 18 переможців.

На свято також завітає спеціальний гість – український етно-фолк гурт «Шабатура», запальні пісні якого допоможуть створити незабутню святкову атмосферу.

«Рідна країна»

Розділи: Конкурси

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути