chrome firefox opera safari iexplorer

Чому українські медіа за наші гроші пропагують польський погляд на історію?

24 жовтня 2016 о 13:59

Поки українські вчені та громадськість намагаються показати справжню і непросту історію україно-польських відносин, українські ЗМІ, що фінансуються державою, чомусь вирішили пропагувати польський погляд на історію.

Так, вже кілька тижнів поспіль UA:Перший (який фінансується з державного бюджету) демонструє у вечірній прайм польський серіал «Епоха честі» (2008—2014 рр.).

А не могли б про українських борців і воїнів, про справжню історію держави на СУСПІЛЬНОМУ показати?!

Щоб на історію своїми, а не чужими очима, дивитися?

Довідково

«Епоха честі» — це польський телесеріал, що виходив на каналі TVP2 з вересня 2008 по листопад 2014 року. В його основі — порівняно маловідомий період історії польського руху опору під час другої світової війни.

В серіалі йдеться про польських солдат-диверсантів, які під час Другої світової війни пройшли навчання в Англії, щоб повернутися в окуповану нацистами Польщу з місією боротьби за незалежність. Події серіалу розгортаються, в основному, у Варшаві.

Серіал розповідає про протистояння польського підпілля і німецьких спецслужб на тлі повсякденного життя жителів окупованої столиці.

На сьогодні серіал вже налічує 7 сезонів, а це близько 80 серій.

tomenko-1Микола Томенко, доктор політичних наук, лідер Громадського руху «Рідна країна»

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути