chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні збірна України зіграє проти Хорватії важливий матч кваліфікації ЧС-2018

24 березня 2017 о 12:41

Національна збірна України з футболу у п'ятницю, 24 березня, проведе п'ятий поєдинок відбіркового турніру чемпіонату світу-2018, у якому на виїзді зустрінеться з командою Хорватії.

Матч, який розпочнеться на арені «Максимір» у Загребі о 21.45, покажуть телеканали «Україна» та «Футбол 1».

«Синьо-жовті» розпочали відбірковий цикл домашньою нічиєю з ісландцями (1:1) та виїзним миром з турками (2:2). Після цього команда Андрія Шевченка на нейтральному полі у польському Кракові розгромила футболістів Косово (3:0) і взяла гору в Одесі над збірною Фінляндії (1:0).

Після 4-х турів українці відстають від хорватів на два очки, тому матч має колосальне турнірне значення. Цікавий він і в «історично-статистичному» плані. Адже нічийна серія «синьо-жовтих» з «картатими», триває майже 20 років — з осені 1997 року.

Першу зустріч, товариську, сьогоднішні суперники зіграли 1993 року у Загребі. Господарі перемогли — 3:1. Решта шість поєдинків — це матчі відбору на чемпіонати Європи та світу. Двічі в них перемагали «картаті» (4:0 і 2:0), одного разу «синьо-жовті» (1:0), плюс вже згадані три нічиї з 1997 року і донині (1:1, 0:0, 2:2).

Букмекери у день матчу віддають перевагу балканській команді. Авторитетна британська контора William Hill приймає ставки на успіх господарів поля з коефіцієнтом 1,57, а на перемогу збірної України — 7,00. Нічия оцінюється коефіцієнтом 3,75.

Поєдинок Хорватія — Україна обслуговуватиме бригада арбітрів з Іспанії, яку очолює Антоніо Матеу Лаос.

В інших матчах відбіркової групи І дебютант турніру Косово на нейтральному полі в албанському Шкодері зіграє з Ісландією, а Анталья побачить поєдинок команд Туреччини та Фінляндії.

Турнірне становище у групі I після 4-х турів: Хорватія — 10 очок, Україна — 8, Ісландія — 7, Туреччина — 5, Фінляндія — 1, Косово — 1.

Джерело: Укрінформ
Розділи: Спорт в Україні

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути